Palestinian Vegetarian Sesame Cookies (Barazek) البرازق

Very good with Strong Arab Coffee

Sesame Cookies (Barazek)
البرازق

Ingredients

1 cup butter
½ cup sugar
1 egg
½ teaspoon vanilla
3 cups flour
¼ teaspoon salt
1 teaspoon baking powder
½ cup milk
3 tablespoon pistachios, chopped
1 egg white
3 tablespoon sesame

Method

– Preheat oven to (180 – 350) degrees.
– Cream butter and sugar with electric mixer until light and fluffy.
– Add egg and vanilla, continue beating.
– Mix flour, salt and baking powder.
– Stir flour mixture gradually into butter mixture alternating with milk.
– Knead dough on lightly floured surface, divide into two.
– Roll each piece out into a circle, cut into rounds.
– Place a small amount of pistachios on a cookie sheet, top with the dough rounds and press lightly.
– Beat the egg white, and then brush the top of the cookies.
– Sprinkle with sesame.
– Bake for about 15 minutes or until golden.

المقادير

1 كوب زبدة
1/2 كوب سكر
1 بيض
1/2 ملعقة صغيرة فانليا
3 كوب دقيق
1/4 ملعقة صغيرة ملح
1 ملعقة صغيرة بيكينج باودر
1/2 كوب حليب
3 ملعقة كبيرة فستق مجروش
1 بياض بيض
3 ملعقة كبيرة سمسم

الطريقة

– تخفق الزبدة جيداً ثم يُضاف السكر وتخلط المواد حتى تصبح هشة كالكريمة.
– يُضاف البيض والفانليا مع الاستمرار في الخفق حتى يندمج الخليط.
– يخلط الدقيق والبيكنج باودر والملح.
– يُضاف خليط الدقيق تدريجياً إلى خليط الزبدة.
– يُضاف الحليب إلى الخليط وتخفق المكونات حتى يتشكل عجين متماسك.
– يُمد العجين علي سطح مرشوش بقليل من الدقيق ويقطع بالقطاعة إلى دوائر صغيرة.
– يُقسم الفستق المجروش (حوالي 4/1 ملعقة صغيرة) في صاج على مسافات متباعدة.
– تُوضع الدوائر فوق الفستق المجروش ويضغط عليها قليلاً حتى يلتصق بها الفستق من اسفل.
– يُخفق بياض البيض وتدهن به البرازق من أعلى وترش بالسمسم.
– تُخبز البرازق في فرن حرارته 180 درجة مئوية لمدة 15 دقيقة.

يستحسن أن يوضع الصاج في الرف الأوسط حتى لا تحرق البرازق من اسفل.
ويجب استخدام فستق غير مملح وان يكون السمسم المستخدم غير محمص.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close